Translate

Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Οι Τέλειες Ψαροκροκέτες

συνολικός χρόνος: 45' 

χρόνος προετοιμασίας: 30'
χρονος μαγειρέματος: 15'



          υλικά

  • 1 κιλό φιλέτο μπακαλιάρου
  • 500γρ πουρές πατάτας ανάλατος
  • 2 αυγά
  • 1 κουταλιά του γλυκού αλεύρι
  • 3 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • φρυγανιά για την κρούστα 
       για την σως
  • 150γραμμάρια μαγιονέζα με χαμηλά λιπαρά
  • 4 κουταλιές γλυκού μουστάρδα
  • χυμός απο 1/2 λεμόνι
  • σκόρδο σε σκόνη
  • αλάτι
  • πιπέρι



ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
Βράζουμε τον μπακαλιάρο,τον ξεψαχνίζουμε και βγάζουμε εαν έχει μείνει κάποιο αγκάθι.
Ανακατεύουμε τον μπακαλιάρο με τον πουρέ,προσθέτουμε τα αυγά (τα οποία έχουμε χτυπήσει και ανακατέψει πρώτα με το αλεύρι) και αλατοπιπερώνουμε.Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 60' για να σφήξει και στην συνέχεια πλάθουμε μικρά μπαλάκια τα οποιά τα βουτάμε πρώτα σε νερό και μετά στην φρυγανιά.Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα.Σε μια αντικολλητική κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τις κροκέτες μας.Όταν είναι έτοιμες τις τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το πολύ λάδι.Έαν θέλουμε συνοδεύουμε με την σως για ψάρια.Για την σως:Ανακατεύουμε όλα τα παραπάνω υλικά και βάζουμε στο ψυγείο για 60' τουλάχιστον πρίν σερβίρουμε.Έτοιμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου